PreviousHeadlines NetherlandsNext


Een zwijgende minderheid in Hongkong moet helemaal niets hebben van de protesten
Wie beelden van de massademonstraties van de laatste weken ziet, zou denken dat heel Hongkong in verzet is tegen een regering die te weinig strijdt tegen de oprukkende Chinese invloed. Toch is er ook een grote groep Hongkongers die niets moet hebben van de protesten. Omdat China zo slecht nog niet is. En omdat rellen slecht zijn voor de economie. ‘Ze zijn te ver gegaan.’
(Wed, 21 Aug 2019 16:30:00 GMT)

Hoe coffeeshopbaas Johan van Laarhoven in een Thaise cel belandde
Voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven zit sinds 2014 in een Thaise cel wegens witwassen van drugsgelden. Hij kreeg liefst 103 jaar cel. Minister Grapperhaus van Justitie vliegt deze week naar Bangkok om zijn zaak te bepleiten. Wat ging hier allemaal mis en welke rol speelde het Nederlandse OM?
(Wed, 21 Aug 2019 13:36:00 GMT)

‘Zuipcamping’ heeft langste tijd gehad
De Terschellingse jongerencampings Appelhof en Terpstra liggen onder vuur van een gemeenteraadslid. Hij eist dat de campings sterke drank gaan weren en dat de gemeente het toezicht verscherpt. Op deze campings gaan veelal minderjarige jongeren massaal voor het eerst zonder ouders op vakantie, en dat brengt risico’s met zich mee.
(Wed, 21 Aug 2019 12:09:00 GMT)

Nederland en Duitsland voegen een dimensie toe aan hun overleg: klimaatbeleid
Een unieke gebeurtenis is het, die zich donderdag in het Catshuis afspeelt. Daar ontmoeten premier Rutte en kanselier Merkel elkaar, vergezeld van zes ministers, om over klimaatverandering te spreken – typisch zo’n mondiaal probleem dat je als land niet helemaal alleen kunt oplossen. En waarvan het handig is om te weten wat de buren eigenlijk van plan zijn.
(Wed, 21 Aug 2019 18:17:00 GMT)

Strijdvaardig ‘troostmeisje’ dat als eerste een boekje open deed over de horrortijd in bezet Nederlands-Indië
Zo’n vijftig jaar lang zweeg Jan Ruff-O’Herne (96) over de maanden dat ze dag in, dag uit werd verkracht door Japanse soldaten. Zelfs haar kinderen wisten van niks. Nadat ze in 1992 naar buiten kwam met haar verhaal, groeide ze uit tot een van de gezichten van de ruim 200 duizend ‘troostmeisjes’.
(Wed, 21 Aug 2019 10:53:00 GMT)

Grapperhaus naar Thailand voor overplaatsing ex-coffeeshophouder
Tot ongenoegen van het Openbaar Ministerie vliegt minister Grapperhaus van Justitie deze week naar Thailand om ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die in Thailand een celstraf uitzit van 20 jaar, naar Nederland overgeplaatst te krijgen. Vrijdag spreekt Grapperhaus met de Thaise premier en minister van Justitie.
(Wed, 21 Aug 2019 07:33:00 GMT)

De Britten hebben (nog steeds) geen grondwet. Brengt de Brexit daar verandering in?
Israël, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk hebben een eigenaardige overeenkomst: geen van deze landen heeft een geschreven grondwet. Voor de Britten doemt met het haperende Brexitproces de vraag op of een helder overzicht van politieke spelregels geen goed idee is.
(Tue, 20 Aug 2019 19:04:00 GMT)

Zwangere vrouw vindt online veel onzin over medicijnen
Veel zwangere vrouwen gebruiken fora, blogs en sociale media als informatiebron over veilig medicijngebruik. Dat is onverstandig, want 4 op de 10 berichten kloppen niet, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc.
(Tue, 20 Aug 2019 18:10:42 GMT)

‘Anonieme OV-chipkaart is niet anoniem’: Michiel Jonker strijdt voor privacy bij rechter
Michiel Jonker probeert de NS en de Autoriteit Persoonsgegevens er al jarenlang van te overtuigen dat de OV-chipkaart ieders privacy schendt. Dinsdag mocht hij zijn zaak voor de rechter bepleiten.
(Tue, 20 Aug 2019 17:35:00 GMT)

‘Europees onderzoek naar digitale munt Facebook’
Nieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
(Wed, 21 Aug 2019 11:01:00 GMT)

Boris Johnson: zolang Brussel vasthoudt aan ‘backstop’, komt er geen Brexit-akkoord
Zolang Ierland en de andere EU-lidstaten vasthouden aan de omstreden ‘backstop’ voor het Ierse grensprobleem, is er geen akkoord over Brexit mogelijk. Dit heeft Boris Johnson dinsdagmiddag laten weten. Het gat tussen de Britten en de EU is nog nooit zo groot geweest.
(Tue, 20 Aug 2019 18:50:00 GMT)

Ook Australië doet mee aan missie VS in Straat van Hormuz
Australië doet mee aan een Amerikaanse missie om de scheepvaart te beschermen in de Straat van Hormuz. Premier Scott Morrison maakte bekend dat zijn land onder meer een marineschip zal inzetten.
(Wed, 21 Aug 2019 02:43:00 GMT)

Echte meisjes zijn ver te zoeken op echtemeisjes.nl
Opgelicht door een datingsite die geen datingsite bleek? Dan bestaat de kans dat je je geld terug kunt krijgen. De Autoriteit Consument & Markt maakte dinsdag bekend ‘neppers’ als echtemeisjes.nl aan te willen pakken.
(Tue, 20 Aug 2019 17:53:00 GMT)

Oogst verkiezingswinnaar Forum: alleen in Limburg in het provinciebestuur
Het Zuid-Hollandse Provinciehuis wordt de komende jaren omgetoverd tot een klimaatneutraal gebouw, maar in bestuurlijke zin blijft een ingrijpende vernieuwing uit. Ook in de provincie met de meeste inwoners is de grote winnaar van de laatste provinciale verkiezingen, Forum voor Democratie, veroordeeld tot de rol van oppositiepartij.
(Tue, 20 Aug 2019 16:51:29 GMT)

Jacht op 250 ontsnapte gevangenen in Papoea: wat is er aan de hand in de Indonesische provincies?
Indonesische autoriteiten maken jacht op meer dan 250 na een opstand ontsnapte gevangenen in de provincie West-Papoea. De uitbraak gebeurde maandag toen demonstranten in diverse steden massaal wegen blokkeerden en gebouwen in brand staken, waaronder de gevangenis. Waarom protesteren de Papoea’s en wat willen ze bereiken?
(Wed, 21 Aug 2019 10:28:00 GMT)

Amsterdam zoekt koper voor noodlijdend afvalbedrijf AEB
De gemeente Amsterdam zoekt een koper voor het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB). Als er geen belangstelling bestaat voor overname van het gehele bedrijf, of delen daarvan, overweegt het gemeentebestuur ‘een ingrijpende herstructurering’.
(Tue, 20 Aug 2019 19:25:00 GMT)

Hoger beroep Pell afgewezen, voor misbruik veroordeelde kardinaal blijft vastzitten
In Australië heeft de rechter het hoger beroep van kardinaal George Pell tegen zijn veroordeling afgewezen. De gewezen nummer drie van het Vaticaan kreeg eerder zes jaar cel opgelegd nadat hij schuldig werd bevonden aan seksueel misbruik van twee jongens in een kathedraal in Melbourne in het midden van de jaren negentig.
(Wed, 21 Aug 2019 01:40:10 GMT)

Geregisseerd ontspannen en zeldzaam eensgezind ondergaat Rutte III de jaarlijkse ‘heidag’
Met de jaarlijkse heisessie is het kabinet weer begonnen aan het nieuwe politieke seizoen. De grootste interne spanningen zijn het afgelopen jaar verdwenen en er lijkt bovendien volop ruimte voor extra investeringen, maar niet alle hoofdpijndossiers zijn daarmee opgelost.
(Tue, 20 Aug 2019 17:11:00 GMT)

Met ontslag Italiaanse premier Conte valt eerste volledig populistische regering van West-Europa
De regering die bij haar aantreden vooral tegen was – tegen de gevestigde orde, tegen migranten, tegen het regime van de financiële markten en tegen de EU – heeft zich na veertien maanden regeren ook tegen zichzelf gekeerd. De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde dinsdag zijn ontslag aan en maakte zo een einde aan de eerste volledig populistische regering van West-Europa.
(Tue, 20 Aug 2019 14:03:00 GMT)

Epstein hield tot vlak voor zijn zelfdoding de regie stevig in handen
Hij verslonsde in zijn cel, maar tegelijkertijd hield de 66-jarige multimiljonair de regie stevig in handen. Over zijn dood én over zijn geld.
(Tue, 20 Aug 2019 16:00:00 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV